Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak nadziewany"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4976
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 189
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 129
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1795
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4976
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 189
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 129
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1795
Składniki
Kurczaka umyć, oczyścić, obsuszyć, natrzeć oliwą i przyprawami. Zawinąć w folię i zostawić na noc w lodówce.
Następnie nadziać kurczaka starannie umytą cytryną przekłutą w kilku miejscach wykałaczką i zaszyć. Piec w piekarniku pod przykryciem, podlewając oliwą.
Pod koniec pieczenia odkryć, by uzyskać piękny złoty kolor i chrupiącą skórkę.
CZAS: około 2 godzin
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wielka księga specjałów siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień