Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak nadziewany ryżem"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 154
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 294
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 80
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 154
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 294
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 80
Składniki
Oliwę wymieszaj z przyprawami. Marynatą natrzyj kurczaka. Odstaw na pół godziny.
Farsz: podsmaż pokrojoną cebulę. Wsyp ryż i smaż aż się zeszkli. Wlej wino oraz bulion. Duś, aż ryż będzie miękki. Dodaj warzywa na patelnię, duś jeszcze 5 min. Wsyp koperek, przypraw.
Farszem nadziej kurczaka, zaszyj lub zepnij wykałaczkami. Piecz w brytfance około 60 min w temp. 180°C. 10 minut przed końcem pieczenia, kurczaka obłóż resztą ryżu, aby się podgrzał i przeszedł smakiem mięsa.
Porcje 8 Przygot. 100 min Cena 3,20 zł Kalorie 572 kcal
<strong>Małgorzata Stachurska z Katowic</strong>Źródło: Takie jest życie