Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak po meksykańsku"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 158
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 315
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 91
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 158
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 315
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 91
Składniki
Pokrój drobno cebulę, zmiksuj ją z chilli i czosnkiem. Podsmaż na oliwie (4-5 minut), dodaj przyprawy i smaż jeszcze minutę. Następnie dodaj pomidory z puszki i bulion. Zagotuj, dodaj piersi kurczaka, przykryj i duś 6-8 minut. Posól do smaku.
Wyjmij z sosu mięso, dodaj czekoladę. Podgrzewaj 3-4 minuty, aby sos się zagęścił. Ostudzone piersi pokrój na paski i dodaj do sosu. Podgrzej i trzymaj w cieple.
Ugotuj ryż w osolonej wodzie. Rozgnieć go widelcem, aby był sypki, wymieszaj z pokrojoną dymką, posiekaną kolendrą i sokiem z limonki. Podawaj kurczaka z ryżem, posypanego listkami kolendry i startą skórką z limonki.
porcje, czas 55 min., 6 zł porcja, 490 kcal.Źródło: Olivia