Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 15-12-2015
Bardzo smaczne połączenie aromatycznego kurczaka z kalafiorowym puree o lekko ziołowym smaku.
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 37
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 86
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 37
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 86
Składniki
Pałki kurczaka oczyszczamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie przekładamy do rękawa do pieczenia, oprószamy lekko solą, wsypujemy przyprawę i dokładnie obtaczamy. Rękaw zamykamy, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 30-35 min. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 min. Następnie odcedzamy, podsmażamy na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Miksujemy razem ze śmietaną na gładką masę. Do smaku doprawiamy solą ziołową. Podajemy razem z kurczakiem.