Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z kurczaka przygotowany z pikantnymi i słodkimi dodatkami doskonale komponuje się z ryżem.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 123
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1780
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 68
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4922
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 123
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1780
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 68
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4922
Składniki
W miseczce mieszamy składniki marynaty: olej, curry, pieprz cytrynowy, sól, paprykę mieloną, posiekany czosnek i papryczkę chili. Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Mięso zanurzamy w marynacie i odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Po tym czasie mięso wraz z marynatą wrzucamy na patelnię i obsmażamy na rumiano. Ryż wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Do zrumienionego mięsa dodajemy pokrojone w kostkę plastry ananasa i paprykę. Wlewamy sok z ananasa i całość dusimy do czau aż mięso będzie miękkie a sos zgęstnieje.
Na talerzach rozkładamy porcje ryżu a na nim przygotowanego fileta w sosie słodko-ostrym. Możemy posypać natką pietruszki lub kolendry.