Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie przygotowuje się błyskawicznie
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 113
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 67
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 830
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 113
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 67
Składniki
Masło rozgrzać w woku. Wrzucić kawałki kurczaka i wlać chlust sosu sojowego. Mieszając, smażyć, aż mięso zacznie się rumienić.
Dodać brokuły, fasolkę i połowę cebulki dymki. Smażyć, aż składniki będą gotowe ale jeszcze jędrne.
Wymieszać mąkę kukurydzianą z sokiem z pomarańczy i resztą sosu sojowego. Wlać na patelnię i mieszając, smażyć całość, aż sos zacznie gęstnieć. Posypać bazylią i pozostała cebulą dymką. Podawać z ryżem lub kluseczkami.