Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni Greckiej
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 67
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 101
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 127
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 72
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 67
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 101
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 127
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 72
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 836
Składniki
Kurczaka podzielić na małe części.Zarumienić na dobrze rozgrzanej oliwie.Przełożyć do szybkowaru (bez tłuszczu). Cebulkę obrać i od strony korzenia naciąć na krzyż.Wrzucić na tłuszcz pozostały po smażeniu kurczaka i podsmażyć.Przełożyć do szybkowaru razem z tłuszczem. Pomidory dobrze sparzyć i obrać ze skórki.Pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło lub użyć klarowanego (uważać żeby się nie spaliło) wrzucić pomidory i smażyć aż nie zaczną gęstnieć.Przełożyć do reszty (kurczak-cebulka). Dodać przecier,2-3 liście laurowe,ząbek czosnku,2 goździki,1 łyżkę przyprawy(vegeta),parę ziaren kolorowego pieprzu i ziela angielskiego. Zalać ćwierć litra wody.Zamknąć szybkowar i od momentu zagotowania gotować 30 minut na wolnym ogniu. Podawać z ryżem na sypko lub ziemniakami. Życzę smacznego PS.kurczaka można zamienić na każde inne mięso np. królika