Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli znudził Ci się kurczak w zwykłej panierce to proponuję małą modyfikację. Wystarczy zwykłą bułkę tartą zastąpić słonecznikiem i płatkami owsianymi z domieszką papryki i mamy nową pyszną i jednocześnie zdrowszą wersję tradycyjnych kotletów. Zapraszam :)
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 225
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2222
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 398
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 270
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 225
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2222
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 398
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 270
Składniki
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kotlety. Doprawić solą i pieprzem, delikatnie rozbić. Do malaksera wsypać słonecznik, płatki owsiane i papryki w proszku (jeśli chcemy łagodniejszą wersję to pomijamy papryke ostrą) i delikatnie miksujemy. Fajnie jakby pozostały większe kawałki słonecznika. W roztrzepanym jajku obtaczamy mięso, a następnie panierujemy w przygotowanej panierce. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju przez ok. 7-8 min. obracając mięso co jakis czas. Po usmażeniu przekładamy mięso na ręcznik papierowy.
Smacznego :)