Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety z kurczaka w sosie szpinakowym
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 80
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5339
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 648
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 80
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5339
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 648
Składniki
1. Piersi przekroić na 2 kawałki, oprószyć pieprzem i solą. 2. Podsmażyć na złoty kolor z obu stron, następnie zdjąć z patelni. 3. Na patelnię dodać pokrojony szpinak i dusić aż zmniejszy swoją objętość. 4. Wlać śmietanę, dodać mascarpone, przeciśnięty czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową oraz ser. 5. Do sosu włożyć podsmażone kawałki piersi z kurczaka i dusić do zredukowania sosu, mieszając co jakiś czas. Możesz podawać z ziemniakami, ryżem lub świeżymi warzywami. Smacznego!