Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tempura to sposób smażenia kawałków mięsa, warzyw lub owoców morza w chrupiącej otoczce na głębokim tłuszczu. Niezwykle popularna w Japonii, lecz przywędrowała do tego kraju z Portugalii. Przepis na panierkę składa się z lodowatej wody, mąki pszennej i żółtka jaja Można go jednak modyfikować, dodając wodę gazowaną, sodę oczyszczoną, skrobię kukurydzianą lub ziemniaczaną. Na rynku dostępna jest także gotowa panierka do tempury.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 167
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 344
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 100
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 167
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 344
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 100
Składniki
Filet z kurczaka myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Nacieramy solą i pieprzem. Odstawiamy na kilka minut.
Kawałki kurczaka obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku i w panierce do tempury.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ryżem lub frytkami oraz ulubioną surówką.