Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 190
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 1676
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 190
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 1676
Składniki
Fileta kroimy w paski i skrapiamy delikatem. Odstawiamy na parę chwil, po czym smażymy.
Paprykę kroimy w kosteczkę, pora w cienkie talarki, marchewkę trzemy na tarce. Warzywa dusimy na tym samym oleju co mięso. Podlewamy niewielką ilością wody i pod koniec (gdy warzywa nie są jeszcze całkiem miękkie) dodajemy koncentrat pomidorowy.
Warzywa łączymy z mięsem i całość dusimy na małym ogniu ok 5 minut. Podajemy z ugotowaną kaszą.