Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagne w wersji wegetariańskiej.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5135
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 199
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1820
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5135
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 199
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1820
Składniki
Pomidor i ser żółty pokroić na plastry.
Olej rozgrzać na patelni, dodać szpinak oraz sól i podgrzewać aż do roztopienia lodu i następnie odparowania wody.
Dodać serek kanapkowy oraz ser pleśniowy i dokładnie wymieszać.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzić 3-4 łyżki szpinaku.
Następnie układać na przemian warstwy makaronu i szpinaku.
Na górze ułożyć plastry pomidora oraz sera żółtego.
Lasagne piec w piekarniku z włączoną grzałką górną przez około 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, następnie włączyć również grzałkę górną i piec jeszcze przez 5 minut.