Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo przygotowane na prośbę córki , która wręcz przepada za tym daniem .
garnek, patelnia, nóż, łyżka,
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 109
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4807
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 109
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1760
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 62
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4807
Składniki
Boczek zalewamy wodą, solimy i dorzucamy oczyszczone z gniazd nasiennych pokrojone w kostkę papryki. Gotujemy aż papryka zmięknie. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokrojone w plasterki kiełbaski. Po podsmażeniu zawartość patelni dodajemy do papryk. Dodajemy również pomidory z puszki. Całość doprowadzamy do zagotowania, doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie. Dodajemy przecier pomidorowy, chwilę gotujemy i wyłączamy. Gotowe leczo rozlewamy do miseczek lub talerzy i posypujemy mozzarellą. Smacznego.
Przygotowanie papryk.
Leczo gotowe do podania.