Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Leśne spaghetti"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 23
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2689
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 23
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2689
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Grzyby oczyść starannie, opłucz, przełóż do garnka. Gotuj w osolonej wodzie ok. 15 minut. Odlej na sicie, pozostaw do osączenia i ostudzenia.
W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć osączone grzyby, smaż mieszając, kilka minut. Dodaj cebulę z czosnkiem oraz igiełki rozmarynu. Smaż ok. 3 minuty. Połącz z koncentratem pomidorowym, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Ciepły bulion (może być z kostki) rozmieszaj starannie z kremówką. Wlej do naczynia z grzybami. Dodaj surowy makaron (możesz go lekko połamać, aby zmieścił się w rondlu). Gotuj całość na średnim ogniu pod przykryciem 20-25 minut. W tym czasie makaron wchłonie część płynu i zrobi się miękki.
Gotowe danie raz jeszcze dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Parmezan zestrugaj na cienkie płatki lub zetrzyj na tarce. Opłucz i osusz kilka gałązek bazylii. Danie posyp serem, ozdób bazylią.
porcje, czas ok. 60 min; porcja – 490 kcal, cena 4,40 zł.Źródło: Świat kobiety