Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,rozpływające się mięso.
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 844
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 65
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 78
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 844
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 116
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 65
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 78
Składniki
Łopatkę dokładnie myjemy,odcinamy nadmiar tłuszczu.
Do miski wlewamy olej,dodajemy sól,pieprz, połamane liście laurowe,ziele angielskie i 2 rozgniecione ząbki czosnku.Wkładamy do tego mięso i dokładnie je smarujemy.Pozastawiamy w lodówce na ok 12h.
Tak zamarynowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia,wraz z cała marynatą.Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 160st i pieczemy ok 2h nie zmieniając temperatury.
Smacznego!!!