Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko to świetnie smakuje z ziemniakami, jak i kluskami np. śląskimi czy też kopytkami.
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 68
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 176
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 68
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 176
Składniki
Dokładnie umyć i wysuszyć kawałki łopatki. Do garnka wlać olej rzepakowy, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną w plastry cebulę. Podsmażyć cebulę do zrumienienia. Następnie włożyć do garnka kawałki łopatki, lekko podsmażyć. Wrzucić potem grzybki suszone, posypać przyprawą Kucharek, pieprzem i solą do smaku. Smażyć do miękkości, dolewając po trochu wody. Podawać do obiadu z ziemniaczkami i surówką. SMACZNEGO !!!