Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, ale smaczny i elegancki obiad lub kolacja.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5131
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 198
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1819
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5131
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 198
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1819
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Z łososia ściągnąć skórkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pomidorki pokroić na połówki.
Na jednej patelni rozgrzać oliwę z oliwek z rozgniecionym jednym ząbkiem czosnku. Na rozgrzaną oliwę położyć łososia, smażyć chwilę z jednej strony (ok 1-2 min). Obrócić łososia na drugą stronę, posypać pokrojoną w kostkę cebulą, oprószyć lekko Vegetą i przykryć pokrywką. Zmniejszyć temperaturę i dusić ok. 3 minuty.
Na drugiej patelni rozgrzać masło. Do masła wcisnąć 2 ząbki czosnku i na to pokrojone pomidorki. Smażyć, aż pomidorki będę puszczały sok i nieco się zrumienią, ciągle mieszając. SMACZNEGO!