Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś z beszamelem"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4966
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 188
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 127
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1793
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4966
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 188
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 127
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1793
Składniki
Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem włóż dzwonka łososia. Posyp go solą oraz pieprzem i polej sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Wstaw rybę na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
W rondelku rozpuść masło. Wsyp mąkę, dolej mleko i mieszaj do czasu, aż sos będzie miał konsystencję gęstej śmietany. Dosyp sól, pieprz i odrobinę tartej gałki muszkatołowej. Wrzuć pół kostki rosołowej i wciśnij sok z reszty cytryny. Po chwili gotowania, dodaj posiekany koperek.
Gotową rybę polej przygotowanym sosem beszamelowym i udekoruj szczypiorkiem.Źródło: Telemax