Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Polecam.
Odsłon: 427
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 317
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 142
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 170
Polecam.
Odsłon: 427
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 317
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 142
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 170
Składniki
Formę 25x35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Szpinak rozmrozić. Najlepiej umieścić na sitku. Dokładnie odcisnąć z wody. Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać. Można to zrobić mikserem. Do jajek dodać mąkę migdałową i starty na grubych oczkach żółty ser. Dodać jeszcze pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Wymieszać. Mieszankę jajeczną wylać do formy. Porobić kleksy ze szpinaku. Nie muszą być równe. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Wyjąć z pieca i wystudzić. Do twarożku dodać płatki migdałowe, koperek, pieprz cytrynowy i sól do smaku. Wymieszać. Placek posmarować twarożkiem i na wierzchu ułożyć kawałki/ plasterki łososia. Zwinąć roladę wzdłuż dłuższego brzegu. Zawinąć szczelnie roladę w folię spożywczą przeźroczystą. Umieścić w lodówce najlepiej na całą noc. Usunąć folie i pokroić na ok 1,5 cm porcje. Na półmisku udekorować np roszponką. Smacznego.