Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowy tatar na jabłkach"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2703
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 34
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2703
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
Wędzonego łososia (lub bardzo świeżego surowego) posiekaj na kawałeczki. Skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z poszatkowaną cebulą, dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Cztery małe salaterki posmaruj oliwą. Resztę oliwy dodaj do łososia, wymieszaj. Tatar rozłóż do salaterek, dociśnij. Jabłka umyj, obierz ze skórki. Przekrój na połówki lub ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Owocowy miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Starte jabłka skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z majonezem oraz śmietaną. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Ułóż w salaterkach na warstwie łososia, schłodź. Przed podaniem tatar wyjmij na talerze, ozdób ziołami.
czas ok. 25 min; porcja – 160 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety