Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie idealne na obiad, kolację lub jako lunch do pracy.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.Bakłażana umyj , osusz pokrój w kostkę. Kurczaka opłukaj, osusz przekrój w kostkę. Cebulę i czosnek obierz pokrój w pół plasterki.
Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę i czosnek chwilę podsmaż, dodaj kurczaka,dopraw solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, smaż aż kurczak się lekko przyrumieni.
Dodaj pokrojonego bakłażana i pomidory, duś do miękkości bakłażana.W razie potrzeby podłej wodą. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki i dopraw do smaku ziołami prowansalskimi.
Połącz z ugotowanym makaronem. Wierzch posyp natką pietruszki. Smacznego.