Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki obiad :)
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1776
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4890
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1776
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 65
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4890
Składniki
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Drobno posiekany czosnek podsmażamy na maśle (ok 1 minutę, ponieważ szybko się pali). Dodajemy posiekany szpinak i doprawiamy pieprzem. Kiedy objętość zmniejszy się o połowę na patelni lądują pokrojone w drobną kostkę suszone pomidory. Czekamy aż woda trochę odparuje. Następnie mieszamy całość ze śmietaną i serem feta. Dosalamy (jeśli jest taka potrzeba), wciskamy sok z cytryny i posypujemy płatkami chili. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i jeszcze chwilę smażymy. SMACZNEGO :*