Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makarony w różnej postaci, wykorzystywane do zapiekanek tworzą wspaniałe i wykwintne dania.
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 37
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 86
Wykorzystujmy czereśnie póki są. ;) Proponuję łatwe w przygotowaniu omleciki...
Odsłon: 37
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 86
Składniki
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić, rozłożyć pojedynczo , przekroić na połowę. Fileta umyć , pokroić w kostkę , doprawić solą , pieprzem, przyprawą do dań z indyka. Cebulę obrać , pokroić w piórka. Pieczarki obrać , pokroić . Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach. Pomidory pokroić w kostkę
Szpinak świeży lub mrożony usmażyć na maśle , doprawiając solą lub pieprzem. Na patelni rozgrzać resztę masła , wrzucić cebulę doprawić solą i pieprzem , smażyć 3 minuty, wrzucić pieczarki smażyć 2 minuty, dodać filet z indyka, smażyć 15 minut, pod koniec smażenia doprawić ziołami prowansalskimi.
Płaty makaronu posmarować szpinakiem , ułożyć porcje fileta z pieczarkami oraz suszone pomidory.
Posypać serem mozzarella.
Zwinąć w rulony i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Śmietanę rozmieszać z koncentratem, polać rulony, posypać resztę sera.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić i piec 20 minut, lub dobrego zrumienienia sera.