Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marynowana papryka"
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2078
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1105
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 102
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 201
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2078
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1105
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 102
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 201
Składniki
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w ósemki. Czosnek i cebulę obierz i pokrój w piórka. Paprykę ułóż w słoikach warstwami, przekładając cebulą, czosnkiem, przyprawami. Do wrzącej wody dodaj ocet, sól, cukier i oliwę.
Gdy nieco przestygnie, zalej paprykę, tak aby zostało w słoiku ok. 1 cm wolnego miejsca poniżej gwintu. Słoiki mocno zakręcać i pasteryzuj 20 minut np. w gorącym piekarniku.Źródło: Na żywo