Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne i pożywne kotleciki mielone z chudego mięsa indyka z dodatkiem pieczarek. Kotlety są delikatne, bardzo soczyste oraz aromatyczne. Świetnie smakują w klasycznym zestawieniu obiadowym, ale mogą być także podstawą lżejszej wersji burgera.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 112
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 67
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42555
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 112
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 67
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 42555
Składniki
Pokruszoną bułkę namaczamy w mleku. Pokrojoną drobno cebulkę szklimy na oleju, a następnie dodajemy do niej drobno pokrojone pieczarki i smażymy do momentu odparowania z nich wody. Zawartość patelni studzimy.
Pierś z indyka mielimy w maszynce do mięsa wraz z namoczoną bułką. Do zmielonego mięsa dodajemy podsmażoną cebulkę i pieczarki, musztardę, przyprawy oraz jajko. Dokładnie wyrabiamy masę, a następnie formujemy kotlety, które obtaczamy w mące. Kotlety smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju do lekkiego zarumieniania. Po usmażeniu układamy je na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.