Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z kaszą jaglaną"
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 98
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12051
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1253
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 54
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 52
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1116
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 98
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12051
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1253
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 54
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 52
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1116
Składniki
Kaszę jaglaną gotuję według przepisu zamieszczonego na opakowaniu.
Do zmielonego wcześniej mięsa wieprzowo-wołowego dodaję pozostałe : kaszę, natkę pietruszki oraz jajko. Całość doprawiam solą, pieprzem i tymiankiem. Wszystko mieszam.
Dłonią formuję z masy małe kotleciki. Obtaczam je w bułce tartej, a następnie smażę na rozgrzanym oleju tak długo, aż uzyskają rumiany kolor.
30 min
Porcja 410 kcal
Koszt porcji ok. 3,60 zł
Przepis na 3 porcje
Kasza jaglana straci charakterystyczny gorzki smak, jeśli podprażymy ją na patelni, a potem zalejemy wrzątkiem i ugotujemy.Źródło: Kobieta i życie