Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja mojej teściowej na temat mielonych - wieprzowe kotlety mielone nadziewane serem camembert. Najlepiej smakują od razu po zdjęciu z patelni, gorące, z rozpływającym się serem w środku. Z pewnością posmakują waszym domownikom.
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 49
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 24
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 49
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 36
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 24
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 205
Składniki
Czerstwą bułkę przełóż do miski i zalej zimnym mlekiem. Odstaw 3-2 minuty do nasiąknięcia. Następnie odsącz ją z nadmiaru płynu.
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj bułkę, cebulę, jajko i przyprawy. Masę na kotlety wyrabiaj dłońmi. Następnie podziel mięso na 5 części. Z każdej z nich uformuj okrągły placek,
Ser camembert pokrój na małe trójkąciki. Pokrojone kawałki sera układaj na mięsie. Zlep brzegi formując kotlety w taki sposób, żeby ser był dokładnie schowany w środku.
Mielone z serem camembert smaż na patelni z rozgrzanym smalcem po około 10 minut z każdej strony.