Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mięso mielone z parówkami i oliwkami"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 151
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 289
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 79
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 151
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 289
Najlepszym pomysłem na szybkie podudzia kurczaka jest przygotowanie ich w pie...
Odsłon: 79
Składniki
Cebulę i natkę drobno posiekaj. Namoczoną bułkę odciśnij z wody, połącz z mięsem, jajami, cebulą i natką. Dopraw do smaku i dokładnie wymieszaj.
Masę podziel na 3 części. Folię aluminiową posmaruj oliwą, ułóż na niej pierwszą warstwę mięsa. Następnie wciśnij dwie obrane parówki i pięć oliwek.
Całość przykryj mięsem i powtórz czynność. Nakryj ostatnią warstwą mięsa. Zwilżonymi rękoma dokładnie zamknij brzegi zapiekanki, całość wygładź. Szczelnie owiń folią.
Piecz 75 minut w temperaturze 200° C. 10 minut przed końcem zwiń folię, aby wierzch pieczeni lekko się przyrumienił.Źródło: Na żywo