Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mozna serwowac na cieplo i na zimno
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 121
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1779
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 66
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4907
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 121
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1779
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 66
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4907
Składniki
Mieso kroimy w jak najwiksze plastry i rozbijamy,nastepnie scisle,zeby sie laczyly z soba rozkladamy na blacie.Solimy,posypujemy papryka albo slodka,albo ostra w zaleznosci od upodoban,pieprzymy.Dodajemy boczek,ktory rozkladamy na miesie bbardziej na srodku,mozna boczek dac,ale mozna tez go nie dac,jesli ktos nie lubi.Rozkladamy mieso mielone doprawione,mozna do niego dodac czosnek.Zwijamy.Jesli trzeba spinamy wykalaczkami malymi.
Pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej w piekarniku w temp.180-200 stopni ok.poltprej godziny do trzech.W razie potrzeby podlewamy ciepla woda lub delikatnym bulionem.
Podajemy do drugiego dania,badz serwujemy jako danie niezalezne.