Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Miniprzekąska na śniadanie"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 845
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 117
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 65
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 78
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 845
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 117
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 65
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 78
Składniki
Wszystkie sypkie wymieszaj. Dolej wodę i oliwę. Wyrób ciasto. Uformuj kulę i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
na sos zmiksuj blenderem na gładki sos. Podgrzej, dopraw do smaku.
Ser żółty zetrzyj na tarce, szynkę i ser pleśniowy pokrój na plastry.
Ciasto wyrób, ulep okrągłe placuszki o grubości 0,5 cm. Odstaw na 15 minut do ponownego wyrośnięcia.
Każdy placek posmaruj sosem. Połóż szynkę, posyp serem, dołóż po 2 plastry sera pleśniowego. Oprósz oregano.
Piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
<strong>Róża Turok z Zielonej Góry</strong>Źródło: Super TV