Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mintaj w orzechowej panierce"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 55
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4741
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1748
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 55
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4741
Składniki
Orzechy włoskie i laskowe posiekaj (ew. zawiń w ścierkę i rozkrusz tłuczkiem). Rozdrob nione orzechy wymieszaj z bułką tartą i szczyptą soli.
2. Filety z mintaja umyj, osusz. Natrzyj solą i pieprzem, pokrój na kawałki. Jajka roztrzep. Ryby panieruj w mące, jajkach, a na końcu w orzechach z bułką tartą. Filety usmaż na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu skrop sokiem z cytryny.
Potrawę podawaj z ziemniakami lub z ziemniaczanym purée, sosem chrzanowym i surówką z kiszonej kapusty lub z kapusty pekińskiej.
Ryby możesz też upiec. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Zapiekaj 25 minut. Do panierki orzechowej możesz też dodać troszkę miodu.Źródło: Chwila dla Ciebie