Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawieruszony przepis z wiosenną młodą kapustą. Nie nazwałem "bigos z młodej kapusty" bowiem kiedyś dodając taki w troszkę innej wersji zostałem " sympatycznie" potraktowany przez trolla.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 259
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1391
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6467
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 208
Składniki
Mięso pokroiłem w kostkę. Na patelni rozgrzałem słoninę, smażyłem, aż stało się bardziej miękkie. Pomidora sparzyłem, obrałem ze skórki, pokroiłem na kawałki. Młodą kapustę poszatkowałem, osoliłem, włożyłem do dużego garnka z niewielką ilością gorącej wody, dodałem liść laurowy, ziele angielski, gotowałem przez 10 minut na małym ogniu. W trakcie gotowania pokroiłem marchewki i dodałem do garnka. Garnek z młodą kapustą zdjąłem z ognia, umieściłem w nim podsmażone mięso, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wymieszałem co jakiś czas, dusiłem pod przykryciem przez 10 minut. Gdy młoda kapusta zrobiła się miękka, dodałem koncentrat pomidorowy, pokrojone suszone pomidory, pokrojony świeży pomidor, drobno posiekany koperek, pieprz, sól, słodką paprykę, ocet winny, wszystko wymieszałem. Bigos dusiłem jeszcze przez 5 minut.