Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffiny z parmezanem"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 24
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2689
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 24
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 24
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2689
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Rozgrzej 2 łyżki oliwy, usmaż na niej posiekane igły z 2 gałązek rozmarynu, orzechy i czosnek.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Resztę oliwy wymieszaj z jajkiem i maślanką. Dopraw pieprzem, połącz z mąką. Do ciasta dodaj podsmażony rozmaryn z orzechami i czosnkiem, parmezan, żurawiny.
Wyściel foremki na muffiny pergaminem i rozłóż w nich ciasto. Piecz w 175 st. C 25-30 minut. Udekoruj resztą rozmarynu.
Jak to zrobić?
Parmezan (lub inny twardy ser) można kupić już starty, jednak najlepiej utrzeć go na tarce tuż przed użyciem. Będzie wtedy znacznie bardziej aromatyczny.Źródło: Olivia