Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z kuchni Greckiej
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 99
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12051
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1254
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 56
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 53
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1119
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 99
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12051
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1254
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 56
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 53
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1119
Składniki
Umyte bakłażany zawijamy w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku aż będą miękkie obrane ziemniaki kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju(na patelni) podsmażamy na oleju drobno pokrojoną cebulkę i dodajemy mielone mięso jak się podsmaży dodajemy wino,drobno pokrojoną pietruszkę,sól,pieprz i dusimy dalej około15-20 min. podsmażone ziemniaki wykładamy na brytfankę i lekko solimy ,wykładamy na nie mięso równomiernie rozkładając bakłażany kroimy w zdłóż na plastry i układamy na mięsie lekko soląc(nie przesolić)całość zalewamy beszamelem wkładamy do średnio nagrzanego piekarnika na około 30-40min.
BESZAMEL W garnku roztapiamy masło i dodajemy mąkę mieszając do uzyskania jednolitej masy bez grudek(w razie potrzeby dodać masła) zmniejszamy ogień i dodajemy stopniowo gorące mleko ciągle mieszając żeby się nie zważyło ciągle mieszając gotujemy aż do zgęstnienia dodając sól pieprz i gałkę muszkatołową kiedy sos zgęstnieje dodajemy dobrze rozbite jajka Życzę smacznego