Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Muszla nadziana szpinakiem i serem"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 28
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 27
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2694
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 28
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 27
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2694
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Po ugotowaniu hartujemy w zimnej wodzie.
Cebulę siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanych 2 łyżkach masła szklimy połowę cebuli i czosnek, dodajemy umyty, pokrojony szpinak i smażymy 4-5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i jeszcze chwilę smażymy.
Miksujemy biały ser, bułkę tartą, szpinak i mleko, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Delikatnie napełniamy farszem muszle makaronowe.
Na pozostałym maśle szklimy resztę cebuli, dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy 10 minut.
Sos miksujemy i przelewamy do naczynia żaroodpornego. W sosie układamy muszle i zapiekamy 20 minut w temperaturze 180oC.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 2,10 zł.</strong>
<strong>Wartość odżywcza jednej porcji 950 kcal. Białko 19,1 g. Tłuszcz 13 g. Węglowodany 68 g.</strong>
szczypta ziół prowansalskich wzbogaci smak sosu.</strong>Źródło: Rewia