Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantno słodka marynata z aromatycznym tymiankiem nadaje żeberkom wyjątkowego smaku.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 63
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 448
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1486
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 63
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 448
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1486
Składniki
Przygotować marynatę, wymieszać ze sobą składniki. Żeberka pokroić na kawałki, zanużyć w marynacie i odstawić do lodówki najlepiej na noc, ale już po kilku godzinach będą ok. ( wersja dla zapominalskich;) ) Żeberka piekę w naczyniu żaroodpornym zawsze przykryte. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy używając funkcji góra i dół przez około 1,5 godziny. Zanim wyłączysz piekarnik sprawdź czy mięso jest już mięciutkie, powinno, aż sie rozpadać. Ewentualnie wydłóż czas pieczenia. Czasami niestety trafimy na kiepskie mięso – z jakiegoś starego osobnika i bywa, że mimo długiego pieczenia mięso będzie gumowate.