Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Nadziewana kaczka"
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 61
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 113
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 61
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 113
Składniki
Kaczkę natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, włóż kilka listków laurowych. Zmiel podroby z namoczoną, odciśniętą bułką, dodaj mięso, natkę, jajko, przypraw farsz. Nadziej kaczkę farszem, zaszyj tuszkę. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz ok. 1,5 godz. w temp. 200°C. Polewaj mięso sosem powstałym z pieczenia.
Porcje: 6. : 120 min. Cena: 3,30 zł. Kalorie: 480.
Przepis nadesłała Janina Put z Oławy</strong>Źródło: Takie jest życie