Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki smażone na smalcu z dodatkiem farszu przygotowanego z mięsa i kiszonej kapusty to rewelacyjny pomysł na sycący obiad. Naleśniki z tego przepisu wychodzą idealnie cienkie i na tyle sprężyste, że nie pękają podczas zawijania z farszem.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6197
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 69
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6197
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 97
Składniki
Jajka wbij do miski i za pomocą trzepaczki lekko ubij. Dodaj mąkę, mleko i roztopione masło klarowane. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej odrobinę smalcu, następnie wylej cienką warstwę ciasta naleśnikowego i smaż z obu stron na złoty kolor.
Przygotuj farsz. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę masła klarowanego i podsmażaj mięso, tylko do momentu ścięcia się białka.
Grzyby zalej gorącą wodą i odstaw na 20 minut. Po upływie czasu wylej wodę, a grzyby drobno pokrój.
Cebulę posiekaj w drobną kostkę i wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem zeszklij na rozgrzanym maśle klarowanym. Następnie dodaj kiszoną kapustę, posiekane grzyby i przyprawy. Dolej wodę i całość duś około 20 minut.
Z kapusty wyjmij ziela angielskie i liście laurowe, dodaj podsmażone mięso i całość duś jeszcze przez 10 minut.
Gotowy farsz wykładaj na naleśniki i zwijaj jak krokiety.