Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki z ziołami"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 18
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 19
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2672
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1118
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 18
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 19
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2672
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1118
Składniki
porcje, czas 70 min; porcja – 490 kcal, cena 4,10 zł
Mąkę przesiej do miski. Dodaj piwo, mleko, jajka, roztopione masło, pieprz oraz sól do smaku. Zmiksuj na gładkie i dość rzadkie ciasto, odstaw je na 15 min. Patelnię rozgrzej, posmaruj olejem. Partiami smaż cienkie naleśniki.
Serek wymieszaj z oczyszczoną i posiekaną dymką, ząbkiem czosnku oraz pokrojoną w kostkę czerwoną papryką. Bazylię i szczypiorek opłucz, poszatkuj i dodaj do serka (część odłóż). Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Przygotowanym nadzieniem posmaruj naleśniki. Zroluj je, przekrój na połówki i włóż do naczynia żaroodpornego. Polej kwaśną śmietaną wymieszaną z 5 dag startego parmezanu. Piecz w temp. 180 st. na złoto. Ozdób ziołami.Źródło: Świat kobiety