Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem i fetą"
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 36
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4577
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 384
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 60
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 36
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4577
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 384
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 60
Składniki
Zmiksować ciasta, odstawić na pół godziny. Przygotować sos: posiekaną cebulę i czosnek przysmażyć na łyżce oleju.
Dodać pokrojone pomidory, podsmażyć. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Gotować na ostrym ogniu 5-6 minut.
Na odrobinie oleju usmażyć naleśniki. Przygotować nadzienie: na łyżce oleju podsmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak.
Smażyć 1-2 minuty. Dołożyć pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przyprawić. Farsz rozłożyć na naleśnikach. Zwijać w rulony. Polać gorącym sosem.
Sos pomidorowy warto doprawić na ostro, dodając do niego kilka kropli sosu tabasco lub chili i wędzoną paprykę.Źródło: Twoje Imperium