Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Naleśniki ze szpinakiem i szynką"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 37
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 39
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2711
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1135
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 37
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 39
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2711
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1135
Składniki
Wymieszaj mikserem mąkę z mlekiem, jajkiem i odrobiną soli. Ciasto odstaw pod przykryciem na około 10 minut, aby mąka spęczniała.
Szpinak przebierz, opłucz, dokładnie osusz listki i porwij je na kawałeczki. Szalotki obierz, grubo posiekaj. Szynkę oraz ser pokrój w kostkę. Natkę opłucz, osusz, posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju. Smaż na nim szalotki oraz szpinak przez 4-6 minut. Pod koniec przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wymieszaj z szynką i serem.
Rozgrzej dużą patelnię. Smaruj ją pozostałym olejem. Wylewaj porcje ciasta i smaż cienkie naleśniki. Placki posmaruj nadzieniem szpinakowym. Złóż, formując rożki. Posyp przygotowaną natką.
ok. 35 min, 1 porcja zawiera ok. 430 kcal, ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina