Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, sycący wieprzowy gulasz z warzywami w pikantnym sosie paprykowym. Polecam!
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 571
Szparagi w winegrecie zajmują trzecie miejsce na podium dań, które każdego ro...
Odsłon: 47
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 74
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 571
Szparagi w winegrecie zajmują trzecie miejsce na podium dań, które każdego ro...
Odsłon: 47
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 74
Składniki
Mięso myjemy, kroimy w średnią kostkę, przekładamy do miseczki lub pojemnika - dodajemy olej lub oliwę, paprykę ostrą, słodką, chili, czosnek, sól i pieprz. Mieszamy aż wszystkie kawałki mięsa pokryją się przyprawami i odstawiamy co najmniej na godzinę. Po tym czasie w dużym garnku obsmażamy mięso i zalewamy wodą tak by każdy kawałek był przykryty. Dusimy pod pokrywką ok 30 min.
W tym czasie odsączamy fasolkę, obieramy ziemniaki i kroimy w większą kostkę, marchew obieramy i kroimy w plasterki. Pokrojone wrzucamy do mięsa i dusimy kolejne 20 min. Ogórki kiszone kroimy na ćwiartki lub mniejsze kawałki a paprykę kroimy w paski. Dorzucamy do mięsa i dusimy ok 10 min.
Następnie do gulaszu wlewamy sos ze słoika, mieszamy i zagotowujemy. Smacznego!