Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Oryginalne chrupiące pieczarki z polentą"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 27
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 26
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2693
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 27
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 26
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2693
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Grzyby oczyść, odetnij nóżki. Oliwę wymieszaj z cebulą, czosnkiem, octem i rozmarynem. Polej nią kapelusze pieczarek (od strony blaszek) i odstaw na godzinę. W tym czasie przygotuj polentę: w garnku o grubym dnie zagotuj wodę, posól i powoli wsypuj kaszę, stale mieszając. Gotuj 15 minut na małym ogniu, często mieszając.
Na patelni rozpuść masło, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i chili. Podgrzej i odstaw. Dodaj do kaszy, dobrze wymieszaj. Kaszę przełóż do płaskiego, natłuszczonego naczynia. Odstaw do ostygnięcia i stężenia. Zimną polentę posmaruj oliwą, pokrój i grilluj z obu stron razem z pieczarkami, które co kilka minut przewracaj. Podawaj od razu z wiórkami parmezanu.
• 20 minut+czas odstawienia • dla 4 osób • cena 6,80 złŹródło: Show