Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć!!! Zapraszam Was dzisiaj na pyszne, chrupiące, rozpływające się w ustach paluszki rybne. Idealnie smakują podane z sosem pomidorowym lub czosnkowym – najlepiej w oddzielnej miseczce.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 62
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 109
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12062
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1275
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 62
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 832
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 109
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12062
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1275
Składniki
Filety osuszam papierowym ręcznikiem. Oprószam solą i pieprzem z obydwu stron. Odkładam ryby na przynajmniej godzinę, tak aby przeszły smakiem przypraw.
Następnie filety kroję w paseczki, kształtem powinny przypominać paluszki rybne. Każdy kawałek dokładnie obtaczam w mące, następnie w rozkłóconym jajku i bułeczce tartej.
Na patelni rozgrzewam olej i smażę paluszki rybne na złoto ze wszystkich stron. Rybę wyjmuję na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podaję z sosem pomidorowym i sałatką coleslaw. Smacznego!!!