Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w przygotowaniu makaron z piersią kurczaka i pieczarkami w kremowym sosie śmietanowo-pomidorowym. Pyszne, pożywne danie, które przygotujesz w niecałe 20 minut :)
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 56
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 54
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 49
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 56
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 54
Serdecznie witam i zapraszam na surówkę z młodej kapusty, która jest bardzo z...
Odsłon: 49
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Dodać drobno pokrojoną cebulę. Smażyć do zeszklenia. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w paski pierś z kurczaka. Chwilę przesmażyć. Dodać pokrojone na plasterki pieczarki. Całość zalać przecierem pomidorowym, dodać koncentrat, śmietanę i doprawić do smaku. Gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu.
Makaron ugotować al dente. Do sosu dodać odcedzony makaron, 1/2 chochelki wody z gotowania makaronu, część posiekanej natki i startego sera. Wymieszać i chwilę podgrzać. Penne podawać posypane natką pietruszki i startym grana padano.