Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Penne z kurczakiem i szpinakiem to mój ulubiony przepis na szybki obiad z makaronem. Przygotowanie takiego dania nie powinno zająć Wam więcej niż 30 minut. Idealnie sprawdzi się również jako lunch do pracy. Oczywiście zamiast penne możecie użyć również innego makaronu, a szpinak zastąpić np. czosnkiem niedźwiedzim lub pomidorkami koktajlowymi i natką pietruszki.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 251
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2379
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 410
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 275
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 123
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 251
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2379
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 410
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 275
Składniki
Makaron penne ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Pierś z kurczaka opłucz, oczyść i pokrój w kostkę. Przypraw solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Przerzuć pokrojonego kurczaka na rozgrzany tłuszcz. Smaż przez około 2-3 minuty z każdej strony.
Podsmażonego kurczaka zdejmij z patelni. Na patelnię wlej kolejną łyżkę oleju.
Ząbki czosnku obierz z łupin, przeciśnij przez praskę i przerzuć na patelnię. Dodaj świeże liście szpinaku. Składniki duś przez 2-3 minuty pod przykryciem.
Do podduszonego szpinaku z czosnkiem dorzuć kurczaka, wlej słodką śmietankę. Sos przypraw solą i pieprzem i gotuj przez około 10 minut.
Do sosu dodaj ugotowany makaron. Składniki wymieszaj.
Penne ze szpinakiem i kurczakiem nałóż na talerz, przed podaniem posyp startym parmezanem.