Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne kopytka ze świeżym i domowym pesto.
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5113
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 197
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1817
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5113
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 197
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1817
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości i tłuczemy. Dynię pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni, aż ta zmięknie (około 25-30 minut). Ją również tłuczemy lub przeciskamy przez praskę.
Ziemniaki i dynię łączymy ze sobą i dodajemy mąkę (około 1/4 objętość powstałego puree) oraz sól i pieprz do smaku. Zagniatamy i formujemy w wałek, z którego wycinamy kopytka. Gotujemy je w osolonej wodzie z dodatkiem oleju (2-3 minuty od wypłynięcia).
Natkę pietruszki (duży pęczek) siekamy i wrzucamy do wysokiego naczynia. Dodajemy 3 łyżki oliwy, ząbek czosnku, łyżeczkę soku z cytryny i garstkę ziaren słonecznika. Blendujemy i doprawiamy solą i pieprzem.
Pesto podajemy na ciepłych kopytkach.