Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki w panierce"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 834
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 834
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Składniki
Pieczarki oczyść szczoteczką pod bieżącą wodą i odetnij nóżki (dodaj je później do farszu).
Kapelusze zblanszuj we wrzątku, następnie obtocz je najpierw w mące, później w jajkach, a na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane pieczarki piecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C na blasze wysmarowanej olejem.
Odłożone nóżki pokrój w kostkę, por – w piórka, a szynkę – w paseczki. Wszystko podsmaż na oleju. Ugotowane jajka zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Dodaj je do pozostałych składników i wymieszaj z majonezem oraz szczypiorkiem. Dopraw farsz solą oraz pieprzem i nałóż na usmażone pieczarki.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV