Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z zieloną salsą"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5146
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 201
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1821
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5146
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 201
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1821
Składniki
Wymieszaj w misce łyżkę oliwy, suszoną miętę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Włóż do miski mięso, obtocz w marynacie. Przykryj i wstaw do lodówki na 60 minut (obracaj mięso kilkakrotnie).
Zmiksuj wszystkie salsy, tak aby otrzymać konsystencję pasty. Przypraw solą.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozgrzej patelnię grillową. Podsmaż na niej mięso, tak aby zbrązowiało (po 2-3 minuty z każdej strony). Przełóż do formy do pieczenia.
Piecz 30 minut. Potem wyłącz piekarnik i przykryj lekko mięso, aby doszło. Zostaw je na 20 minut. Podawaj pokrojone w plastry, ułożone na salsie i ozdobione liśćmi szpinaku.
Rada: Salsę możesz zastąpić pesto domowej produkcji. Zrobisz je np. z natki pietruszki, orzechów włoskich, oliwy i startego parmezanu. Gdy brak ci czasu, kup gotowe, z bazylii.Źródło: Olivia