Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z żurawiną"
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 95
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 211
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4730
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 83
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 95
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 211
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4730
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 83
Składniki
Szynkę włóż do garnka i zalej na noc osoloną wodą. Rano odcedź, zalej świeżą wodą. Dodaj liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 minut.
Żurawinę zalej 150 ml wody, wsyp cukier i gotuj, aż powstanie gęsty syrop. Zdejmij z ognia, wlej porto. Mięso ponacinaj w romby, wbij w nie goździki. Wierzch posmaruj żurawiną.
Piecz w naczyniu żaroodpornym 90 min w temp. 180°C. Odczekaj 10 minut, pokrój w plastry, udekoruj.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza</strong>Źródło: Takie jest życie